Samsung Galaxy Z Fold 3 : Când apare și ce specificatii ar avea

Samsung Galaxy Z Fold 2

Ma așteptam sa văd smartphone-ul asta lansat fie în Ianuarie, când a fost lansat modelul S21, fie în Martie, o data cu lansarea lui A52. Se pare ca am așteptat degeaba, pentru ca nu a fost să fie așa. Dar asta nu înseamnă ca Samsung Galazy Z Fold 3 nu va fi lansat în 2021, ci doar ca se lasa ceva mai așteptat.

Dacă ar fi să mă iau după data de lansare a lui Galaxy Z Fold 2 ar însemna ca cel mai devreme flagship-ul coreenilor ar fi disponibil undeva în Septembrie 2021, la un an de la lansarea predecesorului sau. Aici e o smecherie însă pentru ca Samsung are de gând sa renunte la seria Note caz în care anticipez ca Z Fold 3 va fi lansat undeva în Iulie – August anul curent.

Ce specificatii va avea Samsung Galaxy Z Fold 3?

Pe tot mediul online circula o grămada de presupuneri referitoare la specificatiile lui Samsung Galxy Z Fold 3, însă unele sunt de-a dreptul puerile. Din tot ce am citit, o să le descriu mai jos pe cele mai plauzibile.

Se zvonește ca smartphone-ul va veni cu un „S-Pen”. Plauzibil, mai ales dacă seria Note se va pensiona într-adevăr. Sa nu uitam ca un Galaxy Note nu ar fi fost decât un Galaxy S fără stylus. Implicit, display-ul interior va trebui să fie optimizat pentru a crește precizia accesoriului (se preconizeaza ca touch-screen-ul va folosi tehnologia AMR în loc de cea EMR, actuala).

Ar fi un lucru fain ca pe noul Galaxy Z Fold 3 sa văd și o camera de tip „in-screen” cu care ne amenința de mult nu doar Samsung, însă lucrul acesta i-ar crește prețul destul de mult (nu ca acum ar fi ieftin). Cel mai probabil, la capitoul foto-video, smartphone-ul va beneficia de aceleași 3 camere principale ușor imbunatatite.

Ce aș vrea sa văd la noul Samsung Galaxy Z Fold 3?

  1. Spațiul de stocare marit. În momentul de fata smartphone-ul dispune de o memorie interna de 256 GB fără posibilitate de extindere cu ajutorul unui card Micro-SD. Din punctul meu de vedere este cam puțin dacă judecam după tona de funcții și inovatii pe care le-a adus, și cu atât mai mult cu cât se dorește a fi înlocuitorul seriei Note. Ok, dacă nu se poate implementa o memorie interna mai generoasa, nu m-ar supăra nici introducerea unui slot de card. Tot ar fi ceva.
  2. Disponibilitatea în 2 versiuni. Mi-ar place sa văd noul Galaxy Z Fold 3 lansat în 3 versiuni – una Lite și una Pro. Mai ales dacă se confirma ca va fi înlocuitorul seriei Note. Versiunea Lite aș vedea-o cu specificatii ceva mai slabute, cu dimensiuni mai mici, fără dispay extern dar neaprat cu S-Pen.Versiunea Pro, eh, asta ar trebui să fie „mare cu de toate”.
  3. Manevrabilitatea. Telefonul e destul de mare și pentru deschidere trebuiesc folosite 2 mâini. Ar fi mișto sa văd un sistem de deschidere automata, fie el mecanic sau electronic. Și dacă nu se poate asta, măcar ceva care sa faciliteze deschiderea lui cu o mana.

Concluzie

Momentan nu se știe nimic concret despre Samsung Galaxy Z Fold 3, tot ce circula în online fiind numai presupuneri.. Cert este ca smartphone-ul o să fie cu totul diferit fata de ce am văzut pana acum, existand posibilitatea foarte mare să ne schimbe tuturor definitia de smartphone. În momentul lansării voi acorda un articol mult mai amplu descrierii sale, mai ales ca toată lumea ii va cunoaște specificatiile. Pana atunci, nu avem decât de așteptat. Și așteptarea o să merite, sunt sigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *